Curricular
Seperating Faculties
Search for Curriculums
Bachelor’s Degree
Master’s Degree
Doctoral Degree
Other Curriculums
Studying at CMU
Application of Bachelor's Degree
Application for Graduate Studies
Application of International Program
CMU Presidential Scholarship
Faculties and Departments
Faculties
CMU’s Organizations
Other Division
News
Research and Innovation News
Outstanding News
Outstanding Staff
Prize and Pride
Conference and Seminar
Executives' News
Job Application
Procurement
Event Calendar
COVID-19 and PM2.5
Sports
Featured
Health
Laws and Regulations
Donations
Technology News
Religions
Journals
Articles on CMU 60 Years
About CMU
Background
Resolution/ Vision/ Mission/Values and Organizational Culture
Authority
CMU Corporate Identity
Organizational Structure and Administration of Chiang Mai University
Education Development Plan 5 years
Committee of University Council
Executives
Deans
Directors
Employee Council
Other related links
CMU First Year
CMU IT Life
Exchange Programs
Scholarships
Photo & News Archive
Open Data Integrity and Transparency Assessment : OIT
Privacy Policy
Contact
ภาษา
TH
|
EN
|
CN
หน้าแรก
ข่าว
ข่าว
ผลงานวิจัยจากคณะสัตวแพทยศาสตร์ มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ เรื่อง Influence of dietary mulberry (Morus alba L.) leaf supplementation on production performance, blood metabolites, rumen fermentation characteristics and ruminal bacteria community in lactating dairy cows ได้ตีพิมพ์ในวารสารวิชาการนานาชาติ Italian Journal of Animal Science (Published: 15 July 2024)
8 สิงหาคม 2567
คณะสัตวแพทยศาสตร์
หนึ่งในผลงานวิจัยจากคณะสัตวแพทยศาสตร์ มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ เรื่อง Influence of dietary mulberry (Morus alba L.) leaf supplementation on production performance, blood metabolites, rumen fermentation characteristics and ruminal bacteria community in lactating dairy cows ได้ตีพิมพ์ในวารสารวิชาการนานาชาติ Italian Journal of Animal Science (Published: 15 July 2024) ซึ่งอยู่ในฐานข้อมูล ISI Quartile 1 (Journal Impact factor 2.2), SJR Quartile 1, Scopus Quartile 1
สามารถอ่านข้อมูลเพิ่มเติมได้ที่
https://www.tandfonline.com/.../10.../1828051X.2024.2375394
งานวิจัยเรื่อง Influence of dietary mulberry (Morus alba L.) leaf supplementation on production performance, blood metabolites, rumen fermentation characteristics and ruminal bacteria community in lactating dairy cows เป็นการศึกษาผลของการเสริมใบหม่อนต่อประสิทธิภาพการผลิต, ค่าทางโลหิตวิทยา, การหมักย่อย และเชื้อจุลชีพในกระเพาะหมักของโคนม โดยมีวัตถุประสงค์เพื่อทดสอบประสิทธิภาพการผลิตน้ำนม และสุขภาพโคนมหลังจากการนำเอาใบหม่อนมาใช้เป็นสารเสริมในอาหารโคนม ผลการศึกษาพบว่า ใบหม่อนสามารถนำมาใช้เป็นสารเสริมในอาหารโคนมได้โดยมีส่วนในการปรับปรุงเพิ่มจำนวนเชื้อจุลชีพฝ่ายดีในกระเพาะหมัก นำไปสู่การเพิ่มประสิทธิภาพในการสร้างกรดไขมันที่ระเหยภายในกระเพาะหมัก โดยที่ไม่ส่งผลเสียใด ๆ ต่อสุขภาพโคนม
งานวิจัยและนวัตกรรม
แกลลอรี่
×
RoomID:
Room Name:
Description: