Curricular
Seperating Faculties
Search for Curriculums
Bachelor’s Degree
Master’s Degree
Doctoral Degree
Other Curriculums
Studying at CMU
Application of Bachelor's Degree
Application for Graduate Studies
Application of International Program
CMU Presidential Scholarship
Faculties and Departments
Faculties
CMU’s Organizations
Other Division
News
Research and Innovation News
Outstanding News
Outstanding Staff
Prize and Pride
Conference and Seminar
Executives' News
Job Application
Procurement
Event Calendar
COVID-19 and PM2.5
Sports
Featured
Health
Laws and Regulations
Donations
Technology News
Religions
Journals
Articles on CMU 60 Years
About CMU
Background
Resolution/ Vision/ Mission/Values and Organizational Culture
Authority
CMU Corporate Identity
Organizational Structure and Administration of Chiang Mai University
Education Development Plan 5 years
Committee of University Council
Executives
Deans
Directors
Employee Council
Other related links
CMU First Year
CMU IT Life
Exchange Programs
Scholarships
Photo & News Archive
Open Data Integrity and Transparency Assessment : OIT
Privacy Policy
Contact
ภาษา
TH
|
EN
|
CN
หน้าแรก
ข่าว
ข่าว
คณะอุตสาหกรรมเกษตร มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ขอแสดงความยินดีกับ ศูนย์นวัตกรรมอาหารและบรรจุภัณฑ์ (FIN) คณะอุตสาหกรรมเกษตร มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ คว้า 3 รางวัลระดับนานาชาติ จากเวที Seoul International Invention Fair 2025 (SIIF 2025) ณ สาธารณรัฐเกาหลี
6 ธันวาคม 2568
คณะอุตสาหกรรมเกษตร
ทีมจาก ศูนย์นวัตกรรมอาหารและบรรจุภัณฑ์ (Food Innovation and Packaging Center: FIN) คณะอุตสาหกรรมเกษตร มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
ได้นำเสนอผลงานนวัตกรรม เรื่อง “Next Day: A Natural Extract–Derived Dietary Supplement for Alleviating Alcohol-Related Toxicity”
และสามารถคว้ารางวัลเกียรติยศระดับนานาชาติได้ถึง 3 รางวัล ได้แก่
Special Award จาก Taiwan Invention Association (TIA)
Special Award จาก Swiss–Korean Association ASAMCO
NRCT Special Award จาก สำนักงานการวิจัยแห่งชาติ (วช.) ประเทศไทย
ทีมผู้ประดิษฐ์ประกอบด้วย
รศ.ดร.ยุทธนา พิมลศิริผล (คณบดีคณะอุตสาหกรรมเกษตร, ดร.พินพนิต บุญช่วย, น.ส.วรรณิภา สมพุด, และ น.ส.ชลธิชา อุทัยศรีผดุงกุล)
โดยสำนักงานการวิจัยแห่งชาติ (วช.) กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม ได้นำคณะนักวิจัยและนักประดิษฐ์ไทย เข้าร่วมแสดงและประกวดผลงานสิ่งประดิษฐ์และนวัตกรรมในงาน “2025 Seoul International Invention Fair (SIIF 2025)” ซึ่งจัดขึ้นระหว่างวันที่ 3–6 ธันวาคม 2568 ณ COEX Convention & Exhibition Center กรุงโซล สาธารณรัฐเกาหลี ซึ่งมีผลงานเข้าร่วมแสดงและประกวดกว่า 1,000 ผลงาน จาก 40 ประเทศทั่วโลก
ความสำเร็จในครั้งนี้สะท้อนให้เห็นถึงศักยภาพของนักวิจัยไทยในการพัฒนานวัตกรรมจากสารสกัดธรรมชาติ
ที่สามารถต่อยอดสู่เชิงพาณิชย์ได้จริง และเป็นอีกหนึ่งก้าวสำคัญที่ยกระดับผลงานนวัตกรรมไทยให้เป็นที่ยอมรับในระดับนานาชาติ
The Faculty of Agro-Industry, Chiang Mai University, congratulates the Food Innovation and Packaging Center (FIN) for winning three international awards at the Seoul International Invention Fair 2025 (SIIF 2025), Republic of Korea.
Representing Chiang Mai University, the team from the Food Innovation and Packaging Center (FIN), Faculty of Agro-Industry, showcased its research innovation entitled:
“Next Day: A Natural Extract–Derived Dietary Supplement for Alleviating Alcohol-Related Toxicity.”
The invention earned three prestigious international awards, including:
Special Award from the Taiwan Invention Association (TIA)
Special Award from the Swiss–Korean Association ASAMCO
NRCT Special Award from the National Research Council of Thailand (NRCT)
Research Team:
Assoc. Prof. Dr.Yuthana Phimolsiripol (Dean, Faculty of Agro-Industry), Dr.Pinpanit Boonchuay, Ms.Wunnipa Sompud, and Ms.Chonthicha Uthaisripadungkul
The National Research Council of Thailand (NRCT), Ministry of Higher Education, Science, Research and Innovation, led Thai researchers and inventors to participate in the 2025 Seoul International Invention Fair (SIIF 2025), held from 3–6 December 2025 at the COEX Convention & Exhibition Center, Seoul, Republic of Korea. The event showcased and evaluated more than 1,000 inventions from 40 countries worldwide.
This achievement reflects the excellence and capability of Thai researchers in developing natural extract–based innovations with strong commercial potential. It also marks another proud milestone for Thailand in elevating the nation’s reputation for research and innovation on the global stage.
ข่าวบุคคลเด่น
งานวิจัยและนวัตกรรม
รางวัลและความภาคภูมิใจ
ข่าวเด่น
แกลลอรี่
×
RoomID:
Room Name:
Description: